<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.07.2022 10463

В Укргідрометцентрі розповіли, якої зими очікувати в Україні

Українцям більше не варто очікувати холодних зим. Середня температура січня та лютого, за останні 25 років, зросла на декілька градусів.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на слова директора Українського метеорологічного центру Миколи Кульбіди в інтерв'ю для "КП в Україні".

Як відзначив Кульбіда, ймовірність холодної зими доволі мізерна, оскільки щороку температурний режим в цю пору року, є вищим за норму.

Виключати морозні періоди все ж не варто. Однак, вони будуть короткими й на загальному періоді сезону не позначаться.

"За останні 25 років середня температура січня й лютого в Україні зросла на 2 - 2,5 градуси. А це означає, що зменшилась кількість днів із негативною середньодобовою температурою, тривалість зимового періоду скоротилася. А в окремі роки ми навіть не можемо оцінити, була зима чи ні", - додав директор Укргідрометцентру.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що синоптики прогнозують найближчими двома днями сильні грози, зливи, шквальний вітер і місцями можливий град в частині областей.

Оценка материала:

5.00 / 3
В Укргідрометцентрі розповіли, якої зими очікувати в Україні 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
11.07.2022 10463
Еще материалы раздела «Суспільство»