<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.07.2022 7027

День апостолів Петра і Павла: що суворо заборонено робити у велике свято

12 липня 2022 року згідно православної традиції вшановується пам'ять первоверховних апостолів Петра і Павла. Цей день має свої традиції, і звісно ж - суворі заборони.

lavender_3576129_1920_1_650x410_12.07.22

Що не можна робити в цей день, традиції - пише rbc.ua.

Суворі заборони на Петра і Павла

В цей день не можна тяжко працювати, прати, прибирати в домівці. Зробіть усе це напередодні. Працювати в полі, саду або городі також заборонено.

Звісно, як і в будь-яке інше велике церковне свято, не можна сваритися, лаятися, ображати інших. Особливо - своїх рідних та близьких людей.

Давати або брати гроші в борг в цей день не рекомендується, щоб були неприємностей з фінансами.

Невдалим цей день вважається для інтимної близькості, таїнства вінчання або хрещення дітей.

Купатися в водоймах також не рекомендується. В народі вірили, що можна постраждати від нечисті, яка активізується в цей час.

Не варто скупитися, інакше можете лишитися у розбитого корита.

А також не можна викидати те, що залишилося після сніданку, обіду і вечері - це до бідності. Залишки їжі потрібно віддати тваринам.

Важливі святкові традиції

У цей день колись прийнято було влаштовувати "гулянки Петрівки", водити хороводи. До свята люди наводили порядок у своїх будинках, робили вінки з польових квітів і надягали їх на церковну службу.

Раніше, на Русі, День Петра і Павла також вважався днем ​​рибалок, бо апостол Петро займався рибальством. Рибу треба було готувати на вечерю і збиратися за сімейним столом.

Існує традиція проводити сімейні вечері на природі в цей день.

Традиційною стравою є сирні мандрики - особливі пончики з сиру, дріжджів і борошна..

Оценка материала:

3.00 / 4
День апостолів Петра і Павла: що суворо заборонено робити у велике свято 3.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
12.07.2022 7027
Еще материалы раздела «Суспільство»