<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю  В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пунктвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.07.2022 1762

Змішайте сметану з молоком і вершковий сир готовий! Найпростіший рецепт

Вершковий сир можна легко приготувати в домашніх умовах. Вийде ніжна, м'яка і дуже смачна маса, яка звичайно ж дешевше магазинної.

Своїм способом поділилася відомий український кулінар Alina FooDee. Пише rbc.ua.

Інгредієнти:

  • Сметана 20% - 400 г
  • Молоко - 100 г
  • Лимонний сік - 1 ч. л.
  • Сіль - 1/4 ч. л.
  • Цукор - 1/2 ч. л.

Покрокове приготування

Перемішайте сметану з молоком. Поставте на вогонь і нагрійте до дуже гарячого стану, але не до кипіння (до температури +75 градусів).

Додайте лимонний сік, перемішайте, нагрівайте на маленькому вогні кілька хвилин. Додайте цукор і сіль. Не кип'ятіть. Вимкніть вогонь. Дайте сиру постояти 5 хвилин.

На друшляк покладіть лляний рушник або кілька шарів марлі, або кілька щільних паперових рушників. Вилийте вершковий сир.

Дайте сироватці повністю стекти. Поставте в холодильник на 2-4 години.

Оценка материала:

5.00 / 3
Змішайте сметану з молоком і вершковий сир готовий! Найпростіший рецепт 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
14.07.2022 1762
Еще материалы раздела «Суспільство»