<
НОВИНИ ДНЯ: Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літавсі новини дня
Політика
Україна
15.07.2022 832

Державна таємниця: в Міноборони пояснили, чому не називають дані про втрати у війні

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що втрати України у війні та інформація про кількість загиблих є державною таємницею.

Ці дані не розкривають, аби ворог – Росія – не зміг використати інформацію із власною метою. Пише ТСН. 

Про це Маляр сказала на брифінгу 14 липня.

"Цифри загиблих є державною таємницею під час воєнного стану. Вона обумовлена воєнною доцільністю і тим, що ворог не повинен знати ці цифри і використовувати це для власних спроможностей", – пояснила заступниця міністра.

Вона також закликала не працювати не ворога та не поширювати неперевірені дані про кількість загиблих та інші втрати армії.

"Ми звертаємось до громадян, громадських ініціатив, які намагаються публічно встановлювати ці цифри, думаючи, що хтось їх навмисно приховує, це не так, не працюйте на ворога і не відкривайте ці цифри до завершення воєнного стану", – закликала Маляр.

Нагадаємо, в Білому домі прокоментували, яким чином та коли США планують використати програму лендлізу для України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Державна таємниця: в Міноборони пояснили, чому не називають дані про втрати у війні 5.00 5 1
Політика / Україна
15.07.2022 832
Еще материалы раздела «Україна»