<
НОВИНИ ДНЯ: Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Українівсі новини дня
Політика
Європа
15.07.2022 474

У Латвії знесуть пам'ятники, що прославляють радянський і нацистський режими

Уряд Латвії підтримав знесення 69 пам'ятників, пам'ятних знаків і меморіалів, що прославляють радянський і нацистський режими, які розташовані по всій країні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на латвійський портал Delfi.

Зазначається, що демонтаж не загрожує пам'ятникам, пам'ятних знакам та меморіальним об'єктам, які розміщені на місцях поховання полеглих солдатів.

Латвійський союз художників І Латвійський музей окупації прийняли рішення, що знести потрібно 69 об'єктів. Ці об'єкти знаходяться у всіх історичних краях Латвії, на території 23 самоврядувань. Більшість меморіалів відвідуються рідко.

Найвідоміші пам'ятники радянської епохи знаходяться у великих латвійських містах. На додаток до вже призначеного для знесення пам'ятника в Пардаугаві в Ризі виявлено кілька інших меморіалів радянської епохи, які також будуть демонтований.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Латвія призупинила дію 13-ї статті договору з Росією про меморіали і пам'ятники.

Як відомо, 13 травня Ризька дума двома третинами голосів прийняла рішення знести в парку Перемоги пам'ятник "визволителям Риги".

Оценка материала:

5.00 / 1
У Латвії знесуть пам'ятники, що прославляють радянський і нацистський режими 5.00 5 1
Політика / Європа
15.07.2022 474
Еще материалы раздела «Європа»