НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі порадивсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
15.07.2022 1398

Київ готується відкрити військове кладовище поруч з Бабиним Яром

У Києві поруч з урочищем Бабин Яр з'явиться військове кладовище, на якому ховатимуть загиблих захисників України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram мера Віталія Кличка.

"Сьогодні ми прийняли рішення про створення військового кладовища і місць почесних поховань захисників України. І дали дозвіл на розробку проекту землеустрою для військового кладовища вздовж вулиці Олени Теліги в Шевченківському районі столиці. Йдеться про символічне в нашій історії місце - поруч з урочищем Бабин Яр", - зазначив він.

Зазначимо, під час німецької окупації Києва у Другій світовій війні в Бабиному Яру розстріляли понад 150 000 євреїв, ромів і військовополонених.

Нагадаємо, 1 березня 2022 року Бабин Яр потрапив під російський ракетний удар. Інцидент викликав обурення у Ізраїлю.

Оценка материала:

5.00 / 4
Київ готується відкрити військове кладовище поруч з Бабиним Яром 5.00 5 4
Життя та Стиль / Столиця
15.07.2022 1398
Еще материалы раздела «Столиця»