<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британіївсі новини дня
Бізнес
Технології
20.07.2022 512

Запуск ровера NASA для пошуку води на Місяці відклали на рік

Національне управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) відклало на листопад 2024 року запуск ровера VIPER, призначеного для пошуку води на Місяці.

630_360_1658215517-465_20.07.22

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Verge.

Спочатку запуск апарата планувався на листопад 2023 року, проте вирішено перенести його на рік для випробування посадкового модуля, який доправить апарат на Місяць.

Незважаючи на затримку запуску ровера, NASA планує запустити інші версії VIPER на двох майбутніх комерційних посадкових апаратах, які відправлять на Місяць цього року. Один з них розроблений компанією Intuitive Machines, а другий, під назвою Peregrine, - компанією Astrobotic.

VIPER є важливим компонентом програми NASA Artemis, яка спрямована на відправлення людей на Місяць. Апарат, що оснащений спеціальними колесами, науковими інструментами та буром, VIPER призначений для пошуку льоду на поверхні Місяця, аби отримати дані щодо поширеності там води.

Оценка материала:

5.00 / 2
Запуск ровера NASA для пошуку води на Місяці відклали на рік 5.00 5 2
Бізнес / Технології
20.07.2022 512
Еще материалы раздела «Технології»