<
НОВИНИ ДНЯ: Доведеться підвищити податки: на потреби армії потрібно ще 300 млрд грн — Гетманцев  Заборона публікацій судових рішень про мобілізацію і ухилянтів: ВР ухвалила скандальний закон у першому читанні  Росіяни зав'язли у вуличних боях за Вовчанськ та зазнали великих втрат, - Сирський  Чи потішить теплом перший місяць літа: синоптики розповіли про погоду в червні  Інші правила. Як у США обиратимуть президента країни і які можуть бути сюрпризи  Мільйони людей стануть свідками рідкісного параду із шести планет: чи побачать його українці  Гідрометцентр попередив про дощі з грозами на Київщині: коли погіршиться погодавсі новини дня
Бізнес
Економіка
22.07.2022 1285

Найближчим часом вартість бензину в Україні зменшиться на 10% - експерт

Ціна на бензин до кінця липня на українських АЗС повинна трохи впасти.

Пальне в Україні подешевшає приблизно на 10% найближчим часом через позитивну динаміку на світових ринках. Пише ТСН. 

Про це в коментарі UBR розповів координатор експертних груп Економічної експертної платформи Олег Гетьман.

За його словами, в оподаткуванні палива поки що нічого не змінюється, залишається 7% ПДВ, не вводяться мита та акцизи, але на ціни впливає ситуація на світових ринках.

"На світовому ринку ціна на нафту впала зі $120 до $100 за барель за останні тижні. Тобто протягом двох тижнів це має добре позначитися на наших цінах, вони також мають впасти десь на 10%", – розповів експерт.

Він наголосив, що зміна цін відбувається не одразу, а з деяким тимчасовим відстроченням.

"Поки що стара нафта переробляється, поки вона транспортується, є лаг у 2 тижні. Через 2 тижні очікується, що зменшення світових цін на нафту вплине і на зменшення наших цін на паливо", - вважає Гетьман.

Оценка материала:

5.00 / 1
Найближчим часом вартість бензину в Україні зменшиться на 10% - експерт 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
22.07.2022 1285
Еще материалы раздела «Економіка»