НОВИНИ ДНЯ: Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разувсі новини дня
Життя та Стиль
Події
23.07.2022 502

Під час атаки РФ по порту в Одесі там знаходилось зерно для експорту

В порту Одеси, який окупанти атакували крилатими ракетами в суботу, 23 липня, знаходилось зерно, що призначалося на експорт.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар прес-службі Міністерства аграрної політики Суспільному.

"Кількість я не скажу, бо завантаженістю займається Мінінфраструктури, то це до них. Ми вже очікували завтра-післязавтра перші відправлення", - розповіли у відомстві.

Як повідомлялося, 23 липня в Одесі пролунала серія вибухів. У місті було оголошено повітряну тривогу.

Пізніше стало відомо, що дві ракети з 4, що запустила РФ з Чорного моря, влучили в порт, звідки днями повинні були відгрузити першу партію зерна на експорт, про що було домовлено під час підписаної угоди в Стамбулі 22 липня.

Росія знову порушила свою ж обіцянку не обстрілювати порти, яку дала під час підписання вказаної угоди. За словами прес-секретаря МЗС України Олега Ніколенка, Росії знадобилося менше ніж доба, аби порушити домовленості угоди щодо "зернового коридору". Ранковий удар по порту Одеси був плювком голови Кремля Володимира Путіна в обличчя ООН й Туреччини.

Оценка материала:

5.00 / 1
Під час атаки РФ по порту в Одесі там знаходилось зерно для експорту 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
23.07.2022 502
Еще материалы раздела «Події»