<
НОВИНИ ДНЯ: Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенаторавсі новини дня
Бізнес
Технології
24.07.2022 695

Китай запустив у космос другий модуль космічної станції, - Reuters

Китай успішно запустив у космос другий із трьох модулів космічної станції. Вага лабораторного модуля Wentian становить аж 23 тонни.

gettyimages_127555991_3_650x410_24.07.22

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Модуль було запущено завдяки потужній китайській ракеті Long March 5B з космічного стартового центру Веньчан на південному острові Хайнань.

Wentian відокремився від ракети приблизно через 10 хвилин після запуску.

Довжина лабораторного модуля становить 17,9 метра. В майбутньому астронавти зможуть проводити в ньому наукові експерименти. Також модуль обладнаний шлюзовою кабіною, яка стане головною точкою виходу-входу для позакорабельних заходів.

Третій модуль станції Mengtia запустять у жовтні.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що нещодавно SpaceX запустила у космос чергову партію супутників Starlink.

Тим часом Китай може розпочати космічну місію до найгарячішої планети Сонячної системи у 2026 році.

Оценка материала:

5.00 / 2
Китай запустив у космос другий модуль космічної станції, - Reuters 5.00 5 2
Бізнес / Технології
24.07.2022 695
Еще материалы раздела «Технології»