<
НОВИНИ ДНЯ: Росія готується до появи F-16 в Україні: експерт розповів, що на це вказує  На вихідні прогнозують 30-градусну спеку  Погода буде мінливою. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистемивсі новини дня
Політика
Україна
25.07.2022 861

"Розширення географії" війни Росії проти України не відбувається - британська розвідка

Росіяни продовжують наступ на Донбасі, але досягають мінімального прогресу.

860c8725e40cde57f2498ad05dc76d90_25.07.22

"Розширення географії" війни Росії проти України, як про це напередодні заявляли у Москві не відбувається. Дрібні наступи окупантів на Донбасі залишаються зосередженими на Бахмутському напрямку, але досягають мінімального прогресу. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Очільник МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія розширила географію своєї "спеціальної військової операції" (війни - ред.) за межі самопроголошених "ЛДНР". Він стверджував, що операція тепер включає нові додаткові райони, включно з українськими Херсонською та Запорізькою областями через те, що західні країни постачають в Україну зброю великої дальності. Це, певно, неправда. Росія не "розширила" свою війну", - йдеться у повідомленні.

Як вважають у розвідці, захоплення цих територій України вже, певно, було початковою метою вторгнення Росії.

"РФ вторглася на ці території в лютому, і окупаційна влада публічно обговорює перспективи "референдумів" принаймні з середини березня", - зазначає розвідка.

Тобто, як допускає британська розвідка, існує реалістична ймовірність того, що Лавров своєю заявою проклав шлях до проведення так званих референдумів на окупованих територіях за межами Луганська та Донецька.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Розширення географії" війни Росії проти України не відбувається - британська розвідка 5.00 5 2
Політика / Україна
25.07.2022 861
Еще материалы раздела «Україна»