<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  Уряд Британії занепокоєний через злочинну діяльність російських шпигунів  Чи зможе Україна повернути усю свою окуповану Росією територію: оцінка аналітиків США  Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  У Харкові змінять назву двом станціям метро  ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 рокувсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
25.07.2022 484

Перша ракетка світу висловилася про підтримку України: після 2-3 матчів синьо-жовті стрічки зникли

Найкраща тенісистка планети Іга Швьонтек розповіла про інтерес до України з боку колег за кортом на тлі повномасштабного вторгнення РФ.

98c783c6dbef1e31a315d7ffa1ec2c49_25.07.22

Так, 21-річна представниця Польщі зазначила, що багато зі спортсменів, які на початку всіляко намагалися допомогти Україні, згодом охололи до ситуації і почали займатися лише собою. Пише ТСН. 

Слова Швьонтек цитує BTU.

"Мені здається, що за кордоном зараз все менше інформації про війну. Я однаково намагалася стежити за повідомленнями з України, коли грала турніри. Це також вимагало сил, бо це означало, що після цих новин ми з командою будемо, м'яко кажучи, не дуже добре почуватися. Я народилася тоді, коли в цій частині Європи не було жодної війни. Мені було дуже важко. Мені знадобилось багато часу, щоб це якось вклалось в моїй голові.

Я ніколи не уявляла собі, що війна може бути так близько до польских кордонів. Коли я подорожувала під час виступів, то намагалась стежити за тим, що відбувається в Україні. Мені було нелегко це чути. Із самого початку моя мотивація провести такий захід була дуже високою. Як ви могли почути з моїх післяматчевих коментарів це дуже важлива тема для мене.

Я бачила, що на початку в тенісному світі інтерес до України був дуже високим, багато гравців вдягали стрічки. Але з часом це змінилось, після 2-3 матчів ці стрічки зникли. Моя стрічка залишається зі мною. Багато гравців не хочуть говорити про війну. Кожен робить те, що він вважає правильним, тож я з повагою ставлюсь до цього", - сказала Швьонтек.

Зазначимо, нещодавно польська тенісистка провела благодійний тенісний захід для допомоги Україні, яка продовжує протистояти збройній агресії Росії. До участі в події долучилися зірки тенісу - Еліна Світоліна, Сергій Стаховський, колишня друга ракетка світу з Польщі Агнешка Радванська, поляк-юніор Мартін Павелскі. Також виставкові матчі відвідав легендарний футболіст і колишній головний тренер збірної України Андрій Шевченко.

Раніше повідомлялося, що тренер Берінчика виставив на аукціон унікальний лот Віталія Кличка, аби зібрати кошти для ЗСУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Перша ракетка світу висловилася про підтримку України: після 2-3 матчів синьо-жовті стрічки зникли 5.00 5 1
Життя та Стиль / Спорт
25.07.2022 484
Еще материалы раздела «Спорт»