НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
26.07.2022 502

Титулована російська гімнастка відмовилася виступати за РФ: у країні-агресорці влаштували істерику на цю тему

Віцечемпіонка Росії-2017 та переможниця міжнародних турнірів з художньої гімнастики Катерина Луговських більше не представлятиме державу-окупантку.

Так, 22-річна спортсменка ухвалила рішення виступати за Чорногорію. Пише ТСН. 

Відповідна інформація про перехід опублікована на сайті Міжнародної федерації художньої гімнастики.

Цікаво, що Луговських дебютувала на міжнародній арені серед дорослих 2017 року, здобувши "срібло" на Кубку Дерюгіної у Києві.

Зазначимо, нещодавно член комітету з фізичної культури та спорту Держдуми РФ Роман Терюшков запропонував прирівняти в країні зміну спортивного громадянства до держзради. Він заявив, що російських спортсменів, які відмовилися від громадянства, необхідно змусити повернути гроші, витрачені ними державою.

"Президентом підписано закон, відповідно до якого перехід на бік супротивника в умовах воєнних дій буде вважатися держзрадою. Вважаю, що зміна спортивного громадянства для спортсменів збірної країни також має бути прирівняна до акту державної зради.

Спортсмени віддають свої сили, а держава свої кошти, щоб вітчизняні чемпіони піднімалися на п'єдестал пошани під гімн та прапор країни. Якщо в тому, щоб поміняти прапор, під яким виступати у спорті, немає нічого особливого, то навіщо ми збираємось піднімати цей регулярно прапор у школах?" - написав Терюшков у своєму Telegram-каналі.

Додамо, що за даними Мінспорту в період від 2012 до 2022 року спортивне громадянство змінили 93 російські спортсмени.

Оценка материала:

5.00 / 2
Титулована російська гімнастка відмовилася виступати за РФ: у країні-агресорці влаштували істерику на цю тему 5.00 5 2
Життя та Стиль / Спорт
26.07.2022 502
Еще материалы раздела «Спорт»