<
НОВИНИ ДНЯ: ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Українівсі новини дня
Політика
Світ
29.07.2022 563

ПЦУ просить Вселенського патріарха позбавити Кирила престолу

Синод Православної церкви України звернувся до Вселенського патріарха архієпископа Константинополя Варфоломія та закликав його позбавити главу московського патріарха Кирила престолу.

1___5361_650x410_29.07.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу церкви.

Синод направив спеціальний лист, в якому предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній закликав патріарха Варфоломія засудити доктрину "русского мира". Він попросив визнати її єретичною, а Кирила позбавити престолу.

"Важливо розуміти, що ідеологія сучасної російської православної церкви містить загрозу не лише для України, але й для цілого православного світу... Ми закликаємо Вашу Всесвятість та Предстоятелів Помісних Православних Церков якнайшвидше розглянути діяльність патріарха Кирила", - йдеться у повідомленні.

За його словами, моральна відповідальність за скоєні злочини лежить не тільки на російських військових, але й на їхніх наставниках.

Епіфаній вважає, що "заперечення свободи цілих народів поєднується у світогляді патріарха Кирила та його однодумців з расистською за своїм духом теорією".

Нагадаємо, що ряд країн ввели санкції проти російського патріарха Кирила, зокрема йдеться про Великобританію та Канаду.

Також Литва заборонила в'їзд до країни главі московського патріархату через підтримку війни.

Оценка материала:

5.00 / 1
ПЦУ просить Вселенського патріарха позбавити Кирила престолу 5.00 5 1
Політика / Світ
29.07.2022 563
Еще материалы раздела «Світ»