НОВИНИ ДНЯ: 28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областяхвсі новини дня
Політика
Європа
29.07.2022 467

Євросоюз у майбутньому відмовиться від російського газу, - Боррель

Країни Євросоюзу в майбутньому зможуть повністю відмовитися від російських енергоносіїв, в тому числі і від природного газу.

Про це заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, повідомляє РБК-Україна з посиланням на TVE.

На думку дипломата, енергетична залежність Євросоюзу від Росії робить його вразливим. Але майбутньому ЄС припинить закуповувати російський газ. Правда, про конкретні терміни відмови говорити поки рано.

Боррель також зазначив, що у випадку, якщо Росія захоче перекрити газ Європі, то не буде чекати осені або зими, а зробить це якомога швидше. За його словами, об'єднана Європа спочатку відмовиться від російського вугілля, потім від нафти, а далі настане І черга природного газу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Євросоюз у майбутньому відмовиться від російського газу, - Боррель 5.00 5 2
Політика / Європа
29.07.2022 467
Еще материалы раздела «Європа»