НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
02.08.2022 740

Росія за 5 місяців війни втратила більше військових, ніж США за 8 років в Іраку - Die Welt

Українські захисники за понад 5 місяців війни вже знищили понад 41 тисячу російських окупантів.

312fdf0bccfdd3fbc6c03f878c4cee60_02.08.22

Втрати армії країни-агресорки в Україні перевищують втрати США за вісім років війни в Іраку. Більше того, війська РФ мають кадрові проблеми. Адже серед окупантів мало охочих воювати в Україні. Саме тому зростає кількість повідомлень про залякування, примус і вербування у в'язницях.

Про це повідомляється у матеріалі німецької газети "Die Welt". Пише ТСН. 

Автори матеріалу наголошують, що зараз росіяни намагаються формувати так звані добровольчі батальйони, аби забезпечити нові сили у військах. Схоже, навіть таких охочих не вистачає, бо російські засоби масової пропаганди повідомляють, що у Чеченській Республіці чоловіків змушують ставати контрактниками.

Окупанти поповнюють запаси живої сили і на окупованих територіях України - у "ДНР" і "ЛНР". "У цих людей мало підготовки, мало мотивації, немає належного обладнання. Насправді вони просто гарматне м'ясо", - каже експерт із безпеки та аналітик з питань Росії у Німецькій раді з міжнародних відносин Андраш Рац.

До слова, експерт наголошує на ще одній проблемі армії держави-терористки - це ротація. Адже жоден солдат не може просто так воювати понад пів року. Крім загиблих, Росія має найближчим часом знайти заміну для виснажених, наголошує видання.

Як повідомлялося, країна-агресорка Росія відчуває нестачу кадрів, які брали б участь у війній в Україні. На шостому місяці повномасштабного вторгнення окупаційні війська почали активно формувати "добровольчі" підрозділи. Наразі відбувається це у Санкт-Петербурзі та Ленінградській області, наголошують в ISW.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія за 5 місяців війни втратила більше військових, ніж США за 8 років в Іраку - Die Welt 5.00 5 2
Політика / Світ
02.08.2022 740
Еще материалы раздела «Світ»