<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Політика
Світ
03.08.2022 1036

Генерал-лейтенант розповів, хто причетний до загострення ситуації між Косовом та Сербією

До загострення конфлікту між Косовом та Сербією причетна Росія для того, щоб світ перемкнув свою увагу з війни в Україні.

Для цього, на думку українського генерал-лейтенанта, Росія кинула туди своїх спецагентів. Пише ТСН. 

Таку думку висловив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко.

"Росіяни роздмухують цей конфлікт, щоб переключити увагу світової громадськості з війни в Україні на Балкани або будь-яке інше місце. Вони кинули гроші в Сербію, підігріли та поставили завдання спецслужбам. Решта – деталі. У цьому плані дуже негативну роль для України відіграє загострення ситуації з Тайванем. Американці можуть відволіктися на цю тему, відкрити лендліз і для Тайваню".

Нагадаємо, експертка-балканістка Марія Гелетей назвала роль РФ у загостренні між Косовом та Сербією. Росія може використати Балканський конфлікт для розпалювання війни в центрі Європи.

Оценка материала:

5.00 / 4
Генерал-лейтенант розповів, хто причетний до загострення ситуації між Косовом та Сербією 5.00 5 4
Політика / Світ
03.08.2022 1036
Еще материалы раздела «Світ»