НОВИНИ ДНЯ: Як впали симпатії українців до США і чому ЄС не вірять "на слово": дані КМІС  Найкращі новорічні тости 2026: додадуть тепла в застілля та подарують усмішку  Ціни на хліб можуть підскочити на 20%: як блекаут та обстріли вплинуть на вартість  Що поставити на стіл, щоб 2026 рік приніс удачу: Кінь точно не встоїть  ЄС уклав угоду для України, але не таку, як хотіли: чому план зірвався і чи зіграє це на руку Кремлю  Зметуть з тарілки першими: 8 смачних бутербродів на Новий рік 2026  ЄС надасть кредит 90 млрд євро: Мерц сказав, коли Україна отримає коштивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.08.2022 3665

Сирники, які завжди виходять: швидкий рецепт від шефкухаря Євгена Клопотенка

Сирники – одна з найпопулярніших страв на сніданок. Шефкухар Євген Клопотенко поділився з читачами свого сайту дуже простим рецептом сирників, які завжди виходять.

Євген пише, що виявляється, приготування смачних сирників справа не така вже й проста і у багатьох викликає складності. Пише ТСН. 

"Я вирішив виправити такий стан речей і хочу поділитися з вами простим рецептом класичних сирників, за яким вони завжди виходять", - каже Клопотенко.

Для приготування сирників вам знадобиться:

400 г сиру (9% жирності)

1 яйце

3 ст. л. борошна (і додатково для паніровки)

3 ст. л. цукру

3-4 ст. л. соняшникової олії для смаження

1 щіпка солі

10 г ванільного цукру

Приготування

Сир висипати в невелику скляну або пластикову миску, розмішати, додати щіпку солі, одне яйце, цукор та ванільний цукор. Сир можна використовувати будь-який, який вам більше подобається. Змішайте інгредієнти до отримання однорідної маси. Потім додайте 3 ст. л. пшеничного борошна. Якщо сир виявився досить мокрим, то додайте на одну столову ложку борошна більше. Але головне не переборщити, щоб сирники вийшли ніжними. Далі змочіть руки невеликою кількістю олії і скачайте з сирної маси невеликі кульки діаметром 3-4 см. Плюсніть кульки руками, щоб вийшли красиві невеликі сирники. Запаніруйте їх у борошні та обсмажте на соняшниковій олії на середньому вогні. Сковорідка для сирників має добре розігрітися. Не зменшуйте вогонь при смаженні, так у вас вийде ідеальне прожарювання. Слідкуйте, щоб сирники не пригоріли.

Шефкухар ділиться секретом, що для того, щоб отримати красиву золотисту скоринку, потрібно обсмажувати сирники по 2-3 хвилини з кожного боку. Але у вас може піти трохи більше чи менше часу.

Раніше Клопотенко ділився у своєму Instagram рецептом кабачкових оладок з кропом.

Оценка материала:

5.00 / 3
Сирники, які завжди виходять: швидкий рецепт від шефкухаря Євгена Клопотенка 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
08.08.2022 3665
Еще материалы раздела «Суспільство»