<
НОВИНИ ДНЯ: Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великденьвсі новини дня
Політика
Європа
09.08.2022 407

Прем'єр-міністри Естонії та Фінляндії підтримали ідею заборонити видачу туристичних віз росіянам

Прем'єр-міністри Естонії та Фінляндії Кая Каллас та Санна Марін підтримали ідею заборонити видачу туристичних віз громадянам Російської Федерації.

"Досить видавати туристичні візи росіянам. Відвідування Європи - це привілей, а не одне з прав людини. Повітряне сполучення з Росією закрите. Це означає, що поки країни Шенгену видають візи, сусіди Росії несуть на собі всю тяжкість (Фінляндія, Естонія, Латвія) - як єдині точки в'їзду. Настав час покінчити з туризмом з Росії", - написала Каллас у Twitter.

Таку ж думку поділяє прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін, пише видання Yle.

"Неправильно, що доки Росія веде агресивну та жорстоку війну в Європі, росіяни можуть жити як ні в чому не бувало і їздити до Європи як туристи. Це несправедливо. Зрозуміло, що росіяни використовують Фінляндію як перевалочний пункт, через нас їдуть до інших країн на відпочинок. Ми обговорюємо це питання в уряді і дискусія продовжиться", - сказала вона в інтерв'ю.

За словами Марін, наразі МЗС прояснює цю ситуацію, але з нею пов'язані певні юридичні аспекти.

"У нас немає власного санкційного законодавства, яке б дозволило обмежити такі дії з боку російських туристів. Можливо, існують інші способи, наприклад ми можемо загальмувати видачу віз. Тобто фактично обмежити в'їзд, хоч формально він був би відкритий", - пояснила вона.

Оценка материала:

5.00 / 1
Прем'єр-міністри Естонії та Фінляндії підтримали ідею заборонити видачу туристичних віз росіянам 5.00 5 1
Політика / Європа
09.08.2022 407
Еще материалы раздела «Європа»