<
НОВИНИ ДНЯ: Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітеравсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
10.08.2022 519

Не зазнали жодної поразки: жіноча збірна України вдруге в історії виграла "золото" шахової Олімпіади

Жіноча збірна України стала тріумфаторкою шахової Олімпіади-2022 в індійському Ченнаї.

60eb772423bba6491f7b5a721169afbe_10.08.22

Зазначимо, що на змаганнях "синьо-жовті" виступили у зірковому складі: Марії та Ганни Музичук, Ганни Ушеніної, Юлії Осьмак та Наталії Букси. Пише ТСН. 

На попередній Олімпіаді 2018 року українки посіли друге місце, поступившись лише команді Китаю. До шахової Олімпіади-2022 українки підходили у статусі другого номеру рейтингу. Лідерками жіночого рейтингу були шахістки з Індії.

Змагання складалися з 11 раундів, у яких брали участь 162 збірні.

До заключного 11-го раунду Україна підходила, не програвши жодного протистояння. В останньому раунді Україна мала зіграти з Польщею - ще однією претенденткою на перемогу у шаховій Олімпіаді. Україна виграла дві з чотирьох партій проти Польщі. Марія Музичук здолала Аліну Кашлінську: на 35-му ході полька відмовилася продовжувати гру. А у заключній партії Ушеніна дотисла польську шахістку Олівію Келбасу та принесла команді другу перемогу. Ще дві партії у протистоянні Україна - Польща були зведені внічию. Завдяки цьому Україна перемогла Польщу у протистоянні з рахунком 3:1.

Як наслідок, Україна завершила турнір, не зазнавши жодної поразки: сім перемог та чотири нічиїх. В активі "синьо-жовтих" 18 очок. Стільки ж має і Грузія, проте вони поступилися українкам за додатковим показником.

Це друге "золото" України на шаховій Олімпіаді в історії. Першу перемогу українки здобули ще 2006 року, і тоді у складі команди була Ушеніна. Загалом ж це четвертий титул України на шаховій Олімпіаді: у 2004 та 2010 роках "золото" здобували чоловіки;

На чоловічій шаховій Олімпіаді Україна посіла підсумкове 31-ше місце, набравши за підсумками 11 раундів 14 очок.

Оценка материала:

5.00 / 2
Не зазнали жодної поразки: жіноча збірна України вдруге в історії виграла "золото" шахової Олімпіади 5.00 5 2
Життя та Стиль / Спорт
10.08.2022 519
Еще материалы раздела «Спорт»