НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Політика
Світ
10.08.2022 1383

Американські аналітики назвали причину, чому Кремль не звинуватить Україну у вибухах в Криму

У вівторок, 9 серпня, на захопленому росіянами військовому аеродромі "Саки" в Новофедорівці, що в анексованому Криму, пролунала серія потужних вибухів.

ddb22fc9c8f6ba534535af8f743c6e80_10.08.22

Агресорка Росія не звинувачує Україну в ударах по авіабазі. Адже тоді це стане одним з свідчень неефективності російської системи протиповітряної оборони - як було з крейсером "Москва". Пише ТСН. 

Про це йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Одночасність вибухів на двох різних об'єктах, ймовірно, виключає офіційну російську версію випадкової пожежі, але не виключає ні диверсії, ні далекобійного ракетного удару", - наголошують в ISW.

Експерти зауважуєють: Україна могла модифікувати свої ракети "Нептун" для ударів по наземних цілях. До слова, саме так зробили росіяни з протикорабельними та зенітними ракетами. Втім, наразі немає жодних доказів, які б підтверджували гіпотезу про модифікацію ракет.

Нагадаємо, що 9 серпня на захопленому росіянами військовому аеродромі "Саки" в Новофедорівці (Крим) пролунала серія потужних вибухів.

Згодом з'явилася перша офіційна реакція України на потужні вибухи в Криму. У відомстві нагадали російсько-окупаційній владі у "про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях".

Оценка материала:

5.00 / 3
Американські аналітики назвали причину, чому Кремль не звинуватить Україну у вибухах в Криму 5.00 5 3
Політика / Світ
10.08.2022 1383
Еще материалы раздела «Світ»