НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Політика
Україна
12.08.2022 1235

Росія має частковий успіх під Бахмутом – Генштаб

Армія Росії відступила на низці напрямків на Донбасі після невдалих наступів, але має частковий успіх у районі Горлівка-Зайцеве на Бахмутському напрямку.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На харьковскому напрямі ворог бив з артилерії біля низки населених пунктів, завдав авіаударів біля Ртищівки та Верхнього Салтова.

Слов'янське – РФ вела обстріли, завдала авіаудару біля Залимана, намагається поповнити втрати особового складу й техніки. Краматорське – РФ била з артилерії, без успіху наступала і відійшла на напрямках до Верхньокам'янського й Івано-Дар'ївки.

Бахмутське – ворог бив з артилерії, танків, застосовував авіацію. Має частковий успіх у районі Горлівка-Зайцеве. Без успіху вів наступальні бої й відійшов у напрямку біля Івано-Дар'ївки, Виїмки, Бахмута, Веселої Долини та Кодеми. Після перегрупування РФ відновила наступ на Кодему, бойові дії продовжуються.

Авдіївське – росіяни били з артилерії, завдали авіаударів біля Мар'їнки та Водяного. Окупанти без успіху намагалися наступати й відійшли в районі Спартака і Мар'їнки, точаться бої біля Пісків.

Новопавлівське, Запорізьке – РФ вела обстріли, завдала авіаударів біля Вугледара, Малих Щербаків і Новомихайлівки.

Південнобузьке – РФ для сковування українських сил обстрілювала позиції ЗСУ й об'єкти цивільної інфраструктури біля низки населених пунктів, наносила авіаудари, вела аеророзвідку. У морі – два носії крилатих ракет у готовності до застосування.

Волинське, Поліське й Сіверське – без суттєвих змін, ворог продовжує демонстраційні дії для сковування українських сил, проводяться додаткові заходи щодо "посилення охорони кордону" у Брянській області РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія має частковий успіх під Бахмутом – Генштаб 5.00 5 1
Політика / Україна
12.08.2022 1235
Еще материалы раздела «Україна»