<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
13.08.2022 4238

Стало відомо, коли приберуть герб СРСР зі щита монумента "Батьківщина-мати" в Києві

Влада оголосить конкурс на проєкт українського герба.

Демонтаж герба СРСР зі щита монумента "Батьківщина-мати" в Києві розпочнеться 2023 року. Замість нього з'явиться тризуб. Пише ТСН. 

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Цього року влада буде займатися розробкою плану демонтажу та підготовкою до технічних робіт. Також буде проведено конкурс на проєкт українського герба, який буде розміщений замість радянської символіки.

"Думаю, до кінця цього року зможемо провести технічні та проєктні, на це у нас вистачить ресурсів. А сам демонтаж розпочнемо наступного року, тоді як і конкурс на проєкт тризуба, який ми збираємося там розмістити", – зазначив Ткаченко.

Оценка материала:

4.20 / 5
Стало відомо, коли приберуть герб СРСР зі щита монумента "Батьківщина-мати" в Києві 4.20 5 5
Життя та Стиль / Столиця
13.08.2022 4238
Еще материалы раздела «Столиця»