<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про удари по НПЗ: світу боляче, що ми б'ємо по енергетиці РФ - зробіть так, щоб вона не била по нашій  Жоден "Кинджал" не досяг Києва з травня 2023 року, - Повітряні сили  На сході буде найспекотніше. Синоптик дала прогноз погоди на 5 липня  Суд відклав вирок Трампу у справі про "хабар порноакторці за мовчання" до вересня  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°всі новини дня
22.08.2022 522

НБУ тимчасово зупинив ліцензії трьом ломбардам та 14 фінкомпаніям

Національний банк тимчасово зупинив ліцензії трьом ломбардам та 14 фінансовим компаніям.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк України застосував до трьох ломбардів та 14 фінансових компаній заходи впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг", - йдеться в повідомленні.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 19 серпня 2022 року.

Трьом ломбардам тимчасово зупинено ліцензії на надання фінансових послуг, а саме: на надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту. Ці ломбарди не надали інформацію на письмову вимогу Національного банку щодо дотримання в І кварталі 2022 року вимог законодавства, які висуваються до власного капіталу.

14 фінансовим компаніям тимчасово зупинені всі ліцензії на надання фінансових послуг, оскільки вони не надали інформацію на письмову вимогу Національного банку щодо дотримання в І кварталі 2022 року вимог законодавства, які висуваються до власного капіталу, та обов’язкових фінансових нормативів і вимог, що обмежують ризики за операціями з фінансовими активами, на ринку гарантій.

Рішення про застосування заходів впливу набирають чинності з 22 серпня 2022 року.

Фінансові установи зобов'язані усунути порушення до 17 жовтня 2022 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ тимчасово зупинив ліцензії трьом ломбардам та 14 фінкомпаніям 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
22.08.2022 522
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»