<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
25.08.2022 590

Істерика не допомогла: УЄФА чіткою заявою поставив на місце РФ щодо включення окупованого Криму до свого чемпіонату

Європейський футбольний союз (УЄФА) зробив заяву щодо приєднання клубів із окупованого Криму до чемпіонату Росії.

213c26aecec03dc70f682cffdeb582b3_25.08.22

Так, УЄФА вкотре наголосив на тому, що клуби анексованого Криму не мають права виступати в турнірах під егідою Російського футбольного союзу (РФС). Пише ТСН. 

Про це пресслужба УЄФА відповіла на запит пропагандистського інформаційного агентства "Р-Спорт".

В УЄФА зазначили, що Крим продовжує залишатись спеціальною футбольною зоною до подальших рішень. Таким чином європейські чиновники припинили спроби агресорів інтегрувати півострів до свого чемпіонату.

"Що стосується ситуації в Криму, то відповідно до рішення надзвичайної комісії УЄФА від 22 серпня 2014 року виконавчий комітет УЄФА прийняв рішення заборонити кримським клубам грати у змаганнях, організованих РФС, з 1 січня 2015 року, і щоб регіон вважався "спеціальною зоною" для футбольних цілей до подальшого повідомлення", - зазначили в УЄФА.

Додамо, 22 серпня керівництво Футбольної національної ліги Росії (ФНЛ) створило робочу групу із включення кримських команд до першості. Утім, як бачимо, це жодним чином не допомогло країні-агресорці.

Раніше розповідалося про те, що кримські ТСК (Сімферополь), СКЧФ (Севастополь) та "Перлина" (Ялта) виступали у Другій лізі російського футболу 2014 року. Утім, УЄФА зажадав від РФС виключити їх зі свого складу, не визнавши півострів територією РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Істерика не допомогла: УЄФА чіткою заявою поставив на місце РФ щодо включення окупованого Криму до свого чемпіонату 5.00 5 1
Життя та Стиль / Спорт
25.08.2022 590
Еще материалы раздела «Спорт»