<
НОВИНИ ДНЯ: Щоб не тріскала й довго стояла: секрети випікання паски, про які ви не знали  День вишиванки 2024 року: коли, історія, українські традиції  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Майже пів мільйона: Британія шокувала втратами російської армії у війні в Україні  Рецепт овочевого салату з огірком, болгарським перцем, морквою та гострою заправкою  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей та активно застосовує на фронті – BILDвсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
12.10.2023 341

УЄФА відмовився від ганебної ідеї повернути Росію до змагань

Союз європейських футбольних асоціацій під тиском низки організацій вирішила не реалізовувати план із повернення російських юнацьких команд на міжнародну арену.

gettyimages_1309440840_7_650x410_12.10.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

 

Збірні Росії U-17 і надалі не зможуть виступати під егідою УЄФА. Союз пояснив повернення до попереднього статусу неможливістю знайти "технічне рішення, що дозволило б російським командам грати".

У кулуарах, однак, відмову УЄФА від скасування повної заборони пов'язали з бойкотом низкою асоціацій. Услід за Україною зустрічатися з російськими збірними відмовилися Англія, Польща, Швеція та інші. Зокрема, скандинави пообіцяли заблокувати участь жіночої збірної Росії на Євро-2024 серед 17-річних.

УЄФА несподівано повернув до змагань юнацькі команди з Росії наприкінці вересня. За задумом функціонерів збірні U-17 могли знову виступати на міжнародній арені. Таке рішення союз мотивував турботою про неповнолітніх футболістів.

Раніше президент УЄФА Чеферін запевняв, що функціонери "навіть не можуть обговорювати" повернення російських команд на міжнародну арену. Зокрема, російські клуби не виступають у єврокубках, а збірна не потрапила у кваліфікацію до Євро-2024. Паралельно ФІФА вигнала Росію з відбору до ЧС-2022.

До слова, раніше Україна вирішила бойкотувати ЧС-2024 з пляжного футболу через участь Білорусі.

Оценка материала:

5.00 / 2
УЄФА відмовився від ганебної ідеї повернути Росію до змагань 5.00 5 2
Життя та Стиль / Спорт
12.10.2023 341
Еще материалы раздела «Спорт»