НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.08.2022 1063

Скільки шкіл в Україні готові до очного навчання: відповідь міністра освіти

Наразі перевірено вже 23 тисячі навчальних закладів, що становить майже 93% від загальної кількості.

За результатами перевірок, понад половина перевірених шкіл готові до навчання в очній формі. Пише ТСН. 

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму Телеграмі.

"Другий місяць поспіль у всіх регіонах країни активно триває робота комісій з огляду захисних споруд закладів освіти. До перевірок залучено фахівців ДСНС, структурних підрозділів із питань цивільного захисту, департаментів освіти і науки місцевих військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування", - зазначив Шкарлет.

За його словами, станом на 25 серпня 2022 року проведено огляд понад 23,5 тис. закладів освіти, що становить майже 93% від загальної кількості. Відповідно до результатів перевірок, 51% закладів освіти готові до навчання в очній формі.

Найвищі показники готовності до освітнього процесу у традиційному форматі наразі в місті Київ, Львівській та Чернівецькій областях.

Щодо закладів загальної середньої освіти: спецкомісії провели обстеження 96% шкіл, з яких 59% мають захисні споруди.

"Щотижня показник готовності закладів до безпечного навчання зростає. Спільними зусиллями робимо все можливе, аби діти здобували якісну освіту в безпечних умовах", - наголосив міністр.

Нагадаємо, у столиці для очного навчання дітей відкриють лише ті школи, де облаштовані найпростіші укриття. Заклади ж, в яких і поруч з якими немає укриттів, працюватимуть в онлайн-форматі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Скільки шкіл в Україні готові до очного навчання: відповідь міністра освіти 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.08.2022 1063
Еще материалы раздела «Суспільство»