НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
30.08.2022 603

Столичним школам не рекомендують проводити святкові лінійки 1 вересня

Влада Києва не рекомендує проводити 1 вересня у школах святкові лінійки з нагоди Дня знань.

Про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не рекомендуємо проводити лінійки, знову ж таки, з метою безпеки. Ми не можемо заборонити (проведення лінійок - ред.), це рішення батьків або педколективів», - сказав посадовець.

Водночас, за словами Мондриївського, немає заперечень проти того, аби у перших класах зібралися з батьками та першою вчителькою і провели знайомство.

«Із 421 комунальної школи всі пройшли обстеження на безпеку, і всі вони готові до нового навчального року. 77% із цих шкіл – це школи, які мають укриття і отримали підтвердження від усіх служб, ДСНС, військових про те, що їхні укриття готові приймати і забезпечувати безпеку дітей», - зазначив Мондриївський.

Він додав, що ті заклади, які не мають укриттів, укладають договори із сусідніми будівлями, які можуть служити як укриття, або працюватимуть в онлайн-режимі.

«Цікавим фактом є те, що із 178 тисяч дітей, які в Києві зараз, 138 тисяч готові й хочуть вчитися офлайн», - розповів заступник голови КМДА.

На його думку, «це говорить про те, що рівень безпеки в місті на досить високому рівні, раз така кількість дітей і батьків бажають вчитися офлайн».

Водночас директор Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян підкреслила, що у Києві виключно в онлайн-форматі працюватимуть 18 шкіл.

Вона пояснила, що це ті школи, які не мають укриттів і не знайшли поруч на відповідній відстані інше приміщення, яке можна використовувати, як укриття.

«Ми не приховуємо того, що є частина шкіл, у яких ще тривають роботи в укриттях. І ось ці школи ще тимчасово також можуть зменшити кількість дітей, які приходять на офлайн-навчання, або взагалі ще тиждень чи два перебувати в дистанційному форматі, щоб завершити ремонтні роботи», - сказала Фіданян.

Як повідомлялося, 20 липня під час селекторної наради з очільниками регіонів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що навчальний рік має розпочатися з 1 вересня в очному режимі там, де це можливо.

Оценка материала:

5.00 / 1
Столичним школам не рекомендують проводити святкові лінійки 1 вересня 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
30.08.2022 603
Еще материалы раздела «Столиця»