<
НОВИНИ ДНЯ: РФ не запрошена на саміт миру, але процес без неї немислимий – заява Швейцарії  США попередили, що Грузія ризикує зв'язками з НАТО та ЄС через закон про іноагентів  В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травня  Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні днівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.09.2022 686

В Одесі місцеві мешканці закликають владу знести пам'ятник Катерині II

В Одесі місцеві мешканці закликають владу знести пам'ятник Катерині II.

aaa5f427cf27babb_03.09.22

Одесити проти Катерини. Громадські активісти сьогодні, 2 вересня, зібралися під пам'ятником російській імператниці, щоб укотре закликати владу прибрати ворожу мітку із середмістя.

Про це йдеться в сюжеті ТСН. 19:30.

Довкола монумента Катерині II, яка запровадила в Україні кріпацтво і остаточно знищила Запорізьку Січ, дискусії точаться з моменту його встановлення - у 2007.

Десять років справа про знесення була у судах, дійшла навіть до Верховного. Але безрезультатно. Нова хвиля обурення сталася з початком повномасштабного вторгнення. Проте міська влада всі заклики позбутися символу країни-окупанта ігнорує. Натомість його посилено стережуть.  Цьогоріч на охорону російської цариці з бюджету міста, яке росіяни обстрілюють, теж виділили 2 млн гривень.

“Це путін в спідниці. Звичайно, жодних заслуг перед Україною в такої особи немає. Навпаки, ця особа вчиняла злочини, які навіть за сьогоднішнім кримінальним кодексом можемо їй вмінити”, - наголосив юрист Артем Карташов.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Одесі місцеві мешканці закликають владу знести пам'ятник Катерині II 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.09.2022 686
Еще материалы раздела «Суспільство»