НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
04.09.2022 5417

У Києві можуть впровадити новий спосіб оплати проїзду в транспорті: про що мова

Жителі Києва попросили впровадити оплату проїзду банківською картою у всіх видах громадського транспорту. Петиція отримала потрібну кількість голосів і була схвалена владою.

kyivcity_gov_ua_id76551_1300x820_1_650x410_04.09.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідну петицію.

Автор петиції вказує на те, що при проїзді в громадському транспорті пасажири не можуть придбати фізичний квиток, а оплата проїзду в додатку "Київ Цифровий" є "не зовсім надійною, оскільки вимагає наявності зарядженого смартфона і підключення до Інтернету".

До того ж, додає автор, гостям столиці "недоцільно купувати транспортну карту для кількох поїздок".

У петиції, яка набрала понад 8 тисяч голосів, наголошується, що метод оплати банківською картою в метро добре себе зарекомендував і виявився часто використовуваним киянами.

На петицію вже відреагувала влада Києва, а саме - мер міста Віталій Кличко. За його словами, оплата проїзду карткою - це компетенція комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр".

Він підкреслює, що встановлені в транспорті валідатори технічно готові до прийому оплати проїзду банківськими картками.

"В рамках реалізації функціоналу, що дозволяє використовувати банківську карту в системі АСОП, повідомляємо про підтримку електронної петиції", - йдеться у відповіді Кличка.

Однак незрозуміло, коли саме такий спосіб оплати проїзду може з'явитися в київському транспорті. У відповіді на петицію про терміни також не повідомляється.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Київському метрополітені скорочується інтервал руху поїздів. З понеділка, 5 вересня, в годину пік поїзди ходитимуть кожні три-чотири хвилини.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Києві можуть впровадити новий спосіб оплати проїзду в транспорті: про що мова 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
04.09.2022 5417
Еще материалы раздела «Столиця»