<
НОВИНИ ДНЯ: Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грозивсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
11.09.2022 1743

У Києві тестують безконтактну оплату проїзду в наземному транспорті: як працюватиме

У Києві вже тестують систему безконтактної оплати проїзду банківськими картками в наземному транспорті.

3j0a6125_5_1300x820_1_650x410_11.09.22

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Оленич, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу КМДА.

"Система проходить останні випробування в закритому режимі. У жовтні скористатися оплатою карткою зможуть всі пасажири муніципального транспорту. Валідатори отримали всі необхідні налаштування", - повідомив Оленич.

Як працюватиме безконтактна оплата в наземному транспорті Києва

Повідомляється, що для оплати проїзду достатньо буде прикласти банківську карту або мобільний пристрій з функцією безконтактної оплати до валідатора. Щоб підтвердити право на проїзд при перевірці, досить буде сказати контролеру останні 4 цифри своєї карти, щоб транзакцію можна було знайти і ідентифікувати в системі. Або ж показати списання в будь-якому банківському додатку.

Чи можна заплатити за проїзд карткою киянина

Сервіс дозволить користуватися і картою киянина для оплати. Її адаптували під новий функціонал валідаторів. Валідатори автоматично перевірятимуть чи прив'язана до Картки киянина пільга. Якщо ні-шукатиме придбані поїздки. Якщо ж немає і їх, спише оплату, як зі звичайною банківської карти.

Оплата через міський додаток" Київ Цифровий " також працюватиме. У додатку як і раніше можна буде поповнювати транспортні карти, купувати проїзні та разові QR квитки.

Нагадаємо, у Київському метрополітені скорочується інтервал руху поїздів. З понеділка, 5 вересня, в годину пік поїзди ходитимуть кожні три-чотири хвилини.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Києві тестують безконтактну оплату проїзду в наземному транспорті: як працюватиме 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
11.09.2022 1743
Еще материалы раздела «Столиця»