<
НОВИНИ ДНЯ: Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусів  Мобілізація по-новому: ухилянтів попередили про найжорсткіше покарання  Як правильно оформити реструктуризацію кредиту і чому це потрібно робити  В Україну вже йде потепління: де в четвер пригріє, а де пройдуть дощі  Хакери КНДР крадуть криптовалюту на мільйони доларів і успішно відмивають, - Reuters  Мобілізація в Україні. Повний перелік хвороб, з якими точно не беруть на службу  Путін проголосив героями Росії канібалів і маніяків, – Кислиця в Радбезі ООНвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.09.2022 923

Найкращі сніданки на думку дієтологів: десять варіантів

Сніданок - це найважливіше приймання їжі, адже він дає людині заряд енергії на цілий день. Якщо ви любите снідати лише кавою та бутербродом, варто переглянути свої звички. 

fa17249e328956654c9f76ece83ff52e_11.09.22

Здоровий та корисний сніданок повинен містити поживні нутрієнти, які збагатять ваш організм енергією. Пише ТСН. 

Представники Асоціації дієтологів України розповіли "Українській правді" про смачний та корисний сніданок, а такод порадили десять рецептів страв, які можна приготувати на початок дня:

  1. Вівсянка - ця страва багата на різні поживні речовини. В ній, наприклад, містяться бета-глюкани. Це розчинні харчові волокна, які відрізняються особливою в'язкістю. Завдяки бета-глюканам людина довгий час відчуває насичення. Також вони допомагають знизити рівень холестерину. Овес, з якого готують вівсянку, багатий на омега-3 жирні кислоти, антиоксиданти, калій та фолієву кислоту.
  2. Горіхова паста або горіхи - особливо важливі вони для тих, хто не їсть продукти тваринного походження. В них містяться магній, калій, білок, антиоксиданти та жири, які дуже потрібні для роботи серцево-судинної системи. Горіхову пасту взагалі можна назвати унікальним продуктом. Адже її можна намастити на тост або додати до йогурта, вівсянки, їсти зі свіжими фруктами.
  3. Яйця - це дуже популярний варіант сніданку, а ще вони корисні та смачні. Вживання яєць допомагає зменшити вагу тіла та кількість жиру в організмі.
  4. Ягоди - корисний сніданок може складатися зі свіжих або заморожених ягід. Вони відрізняються низькою енергетичною цінністю, однак містять необхідні організму антиоксиданти та мають високий вміст клітковини.
  5. Кава - завдяки кофеїну цей напій допомагає швидше прокинутися. Однак не варто пити на сніданок лише одну каву. Краще поєднувати її з іншими продуктами, які також можна назвати чудовими варіантами для початку дня. Кава також допомагає боротися з запальними процесами, адже в її складі містяться антиоксиданти.
  6. Насіння льону - до його складу входять омега-3 жирні кислоти, клітковина та білок. Чому це корисний сніданок? Тому що насіння льону допомагає знизити рівень холестерину в крові, покращити чутливість до інсуліну, знизити рівень цукру в крові та захистити від раку молочної залози. Насіння ви можете додати до вівсяної каші, йогурту, смузі.
  7. Чай - це може бути білий, чорний або зелений. Всі ці напої містять антиоксиданти. Хоча дієтологи впевнені, що корисний сніданок - це, все ж, зелений чай. Адже він додатково допомагає боротися із зайвою вагою. Чай також містить певну кількість кофеїну.
  8. Грецький йогурт - чудове джерело білків, а тому його дуже корисно їсти вранці. А ще в ньому міститься багато кальцію та пробіотики, які допомагають підтримувати імунну систему та здоров'я кишківника. Додайте у йогурт ягоди та фрукти - так ви отримаєте смачний та ще більш корисний сніданок.
  9. Банани - чудове доповнення до поживного сніданку. Адже вони містять стійкий крохмал, який допомагає надовго наситити організм. А ще банани - джерело калію, який допомагає підтримувати нормальний рівень артеріального тиску. Їх можна поєднувати з вівсянкою, горіхами та іншими кашами.
  10. Домашній сир - в ньому міститься багато білку, а тому він здатний так само ефективно, як і яйця, прогнати голод. А ще в домашньому сирі є кальцій, вітамін А та вітаміни групи В. Щоб отримати корисний сніданок, його можна їсти як окрему страву, або ж поєднувати з фруктами, овочами, зеленню тощо.

Оценка материала:

5.00 / 2
Найкращі сніданки на думку дієтологів: десять варіантів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
11.09.2022 923
Еще материалы раздела «Суспільство»