НОВИНИ ДНЯ: Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяцівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.09.2022 13292

Якою буде зима в Україні: кліматолог дала прогноз

Стверджується, що середньодобова температура взимку в Україні становитиме від -5 до +5 градусів.

Українців лякають холодною зимою, тож кліматологи та метеорологи поспішили заспокоїти: зима 2022/2023 обіцяє бути ще теплішою, ніж у попередні роки. А все через глобальне потепління та вплив такого явища, як Ла-Нінья. Пише УНІАН. 

Про це заявила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух, повідомляє "Обозреватель".

"Очікується, що зима в Україні буде теплою. Усі останні роки ми не бачимо суворих зим. У нас практично не було зими у 2019-20 роках. І всі наступні та попередні зими були також теплими. Температура повітря постійно підвищується, і особливо це помітно в зимовий період", – говорить вона.

Та все ж, додає кліматолог, будуть короткочасні "затоки" холодного арктичного повітря на територію України - тоді температура знижуватиметься.

Стверджується, що середньодобова температура взимку в Україні становитиме від -5 до +5 градусів.

Раніше керівниця відділу клімату ГО "Екодія" Євгенія Засядько розповіла, що через зміни клімату холодний період у зимові місяці буде скорочуватись.

Оценка материала:

5.00 / 2
Якою буде зима в Україні: кліматолог дала прогноз 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
12.09.2022 13292
Еще материалы раздела «Суспільство»