<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
13.09.2022 522

ЗСУ поповнили обмінний фонд офіцерами РФ: експерт пояснив, чи допоможе це поверненню оборонців "Азовсталі"

Наразі продовжується звільнення населених пунктів від російських загарбників у Харківській та Донецькій областях.

29050435e10ac7e9290f8f913955f5aa_13.09.22

Україна під час активного контрнаступу у Харківській області поповнила обмінний фонд російськими офіцерами, яких можна обміняти на захисників "Азовсталі". Пише ТСН. 

Про це 12 вересня в ефірі телемарафону повідомив військовий експерт Олександр Мусієнко.

"Можу сказати, що обмінний фонд поповнився досить суттєво, зокрема, офіцерами російської армії, що є дуже цінними… Можливо, що це дійсно пришвидшить перемовини по поверненню наших військових, зокрема героїчних оборонців "Азовсталі", - сказав він.

Водночас Мусієнко зазначив, що наразі точних цифр, на скільки ЗСУ поповнили обмінний фонд, назвати не можна. "Можемо оперувати даними, що щонайменше на сто одиниць зросла кількість захопленої українськими силами техніки росіян. Це танки, артилерійські системи, самохідні системи", - сказав Мусієнко, уточнивши, що насправді кількість техніки може бути більшою. Також велика кількість боєприпасів була залишена російськими військами під час втечі з Харківщини.

Варто зазначити, що наразі у Харківській області успішно триває контрнаступ ЗСУ, які звільнили вже від російських окупантів десятки населених пунктів. Як зазначили у Генштаб ЗСУ, наразі триває звільнення населених пунктів від російських загарбників у Харківській та Донецькій областях. Як повідомлялося раніше, під час відступу російські війська спішно кидають свої позиції та тікають вглиб тимчасово зайнятих територій або на територію РФ. Ця тенденція зберігається.

Нагадаємо, 24 лютого Росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву. Широкомасштабне вторгнення триває вже 201-й день (війна 8 років). Окупанти продовжують руйнувати українські села, селища і міста крилатими ракетами та авіабомбами, вбиваючи мирне населення та завдаючи нищівних руйнувань інфраструктурі.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЗСУ поповнили обмінний фонд офіцерами РФ: експерт пояснив, чи допоможе це поверненню оборонців "Азовсталі" 5.00 5 1
Політика / Україна
13.09.2022 522
Еще материалы раздела «Україна»