НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
14.09.2022 12665

Колишній кухар королеви розповів, що Єлизавета II їла щодня на сніданок, обід та вечерю

Королівські кухарі протягом багатьох років ділилися рецептами улюблених страв Її Величності, а також тими стравами, що складали основу її щоденного раціону.

d865152013fd262aee0a55225305b14b_13.09.22

Королева Єлизавета II була послідовною не лише у виборі вбрання та аксесуарів до нього, вона також дотримувалася одного разу встановлених нею традицій під час складання свого щоденного меню. Пише ТСН. 

Колишній королівський кухар Даррен Макгрейді на сторінках своїх книг та в інтерв'ю різним виданням часто розповідає, які страви любила королева, також він ділиться рецептами цих страв на своєму каналі на YouTube. Даррен Макгрейді був особистим шефкухарем Її Величності понад 15 років. Він супроводжував її у двох королівських турах по Австралії, а також готував для п'яти американських президентів під час їхніх державних візитів. У своїй книзі під назвою «Їжа по-королівськи: рецепти та спогади палацової кухні» шефкухар розповів про кулінарні уподобання королеви, а також про її улюблені страви.

Еxpress.co.uk, виходячи з розповідей кухаря, склав приблизний раціон Єлизавети II.

Скільки разів на день їла королева і які страви обирала

За словами шефкухаря, королева харчувалася чотири рази на день, але це були чотири невеликі порції.

На сніданок усе було просто. День королева зазвичай розпочинала з простої чашки чаю і печива, потім була тарілка пластівців.

Обід королеви був здоровим і складався з риби на грилі зі шпинатом чи кабачками. Повар також сказав, що королеві дуже подобалася курка-гриль із салатом.

Пообідній чай складався з бутербродів і булочок, і це було одним з улюблених приймань їжі Її Величності. Королівський шефкухар розповів, що королева пила післяобідній чай ближче до вечора і насолоджувалася булочками з джемом і збитими вершками.

Він сказав: "У неї завжди був післяобідній чай, де б вона не була. Ми прилетіли до Австралії і були на Королівській яхті. Була п'ята година ранку, але для королеви була п'ята година дня, тож моєю першою роботою було приготування булочок".

Вечеря для королеви була різною. Шефкухар сказав, що страви зазвичай складалися з м'яса чи риби й овочів. За словами Макгрейді, вона любила гельський стейк, а також стейк із філе з грибним соусом і віскі.

У той час, коли Макгрейді працював у королеви, на кухні була команда з 20 кухарів.

Шефкухар двічі на тиждень надавав її величності меню, в якому вона обирала страви в залежності від того, чого їй хотілося цього тижня.

Улюблені страви королеви Єлизавети II

Макгрейді стверджує, що королева особливо любила креветки "моркам-бей" у горщиках на тостах. Ці креветки маринувалися в пряному маслі за секретним рецептом, а потім королева їла їх із теплими тостами.

Шефкухар також сказав, що королева була ласункою і особливо любила багатошаровий шоколадний торт зі стружкою з білого й темного шоколаду.

Оценка материала:

5.00 / 5
Колишній кухар королеви розповів, що Єлизавета II їла щодня на сніданок, обід та вечерю 5.00 5 5
Політика / Світ
14.09.2022 12665
Еще материалы раздела «Світ»