<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
13.09.2022 389

Росіяни готуються до нових обстрілів ЗАЕС і не тільки, - розвідка

Російські окупанти готуються до чергових обстрілів захопленої ЗАЕС. Не виключені атаки й по іншим атомним станціям України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на головне управління розвідки Міноборони.

"Справді, є інформація про певну підготовку чергових провокацій та обстрілів Запорізької станції, про те, що особовий склад агресора має план перебування в укритті під час своїх сигналів, тобто є переміщення техніки, є систематична діяльність із пошкодження ліній електропередачі, яких зараз залишилося лише кілька, які поєднують ЗАЕС із українською енергосистемою", - попередив представник ГУР Андрій Юсов.

За його словами, окупанти після захоплення ЗАЕС побачили таку собі певну "безкарність з боку міжнародної спільноти", і це масштабують на всю енергетичну систему України, готуючи таким чином відверту гуманітарну катастрофу і кризу напередодні зими.

"Ми вже можемо говорити, на жаль, не лише про Запорізьку АЕС, російський агресор систематично, методично обстрілює всю енергетичну інфраструктуру України, і це, безперечно, може вплинути зрештою і на інші атомні об'єкти - на інші атомні станції", - підкресилв Юсов.

Він також зауважив, що останні удари по енергетичній системі та критичній інфраструктурі України - це планомірні дії агресора, і цілком можливо уявити й інші сценарії. Україна, зі свого боку, до цього готується.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіяни готуються до нових обстрілів ЗАЕС і не тільки, - розвідка 5.00 5 2
Політика / Україна
13.09.2022 389
Еще материалы раздела «Україна»