<
НОВИНИ ДНЯ: Росія змінила тактику застосування безпілотників, - Повітряні сили  На Великдень погода потішить теплом, але будуть грози і заморозки: прогноз на 5 травня  Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогнозвсі новини дня
Політика
Світ
14.09.2022 873

Кремль намагається викупити боєприпаси до радянської артилерії в Центральній Азії – ГУР

Росія намагається викупити в республіках Центральної Азії боєприпаси до радянських артилерійських систем.

8a43c9fd8cb82384cf4924edc4ac21d2_14.09.22

Кремль намагається використати у війні проти України ресурси країн Центральної Азії. Росію найбільше цікавить можливість поповнити запаси радянських боєприпасів та запчастин до військової техніки. Пише ТСН. 

Про це повідомляє пресслужба української розвідки.

"Нещодавно федеральна служба з питань військово-технічного співробітництва рф звернулася до міністерства оборони Республіки Таджикистан із запитом щодо передавання 220-мм реактивних снарядів до РСЗВ "Ураган". Також росіян цікавлять боєприпаси до 203-мм САУ "Піон" та двигуни УТД-20 для БМП-1 і БМП-2, які у великій кількості зберігаються на військових складах Таджикистану", - заявили у ГУР Міноборони.

Військовим та співробітникам МВС Таджикистану у відставці надходять пропозиції підписати контракт зі ЗС Росії та взяти участь у війні проти України. РФ вербує військових і в Киргизькій Республіці.

"У чат випускників Бішкекського вищого військового училища надходять повідомлення з пропозиціями підписати контракти зі зс рф або однією з приватних військових компаній. Аналогічні вербувальні повідомлення розповсюджуються по всій республіці в професійних чатах колишніх військових та співробітників МВС", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, представники американської розвідки не виключають, що після успішного контрнаступу ЗСУ російські війська будуть змушені віддати й інші захоплені території.

Оценка материала:

5.00 / 3
Кремль намагається викупити боєприпаси до радянської артилерії в Центральній Азії – ГУР 5.00 5 3
Політика / Світ
14.09.2022 873
Еще материалы раздела «Світ»