НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
14.09.2022 467

Росію, Білорусь та М'янму не запросили на похорон королеви Єлизавети II

Путіна і Лукашенка не запросили.

Велика Британія не запросила представників Росії, Білорусі та М’янми на державний похорон королеви Єлизавети II, який відбудеться наступного понеділка. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що Британія разом зі своїми західними союзниками намагалася ізолювати Росію та її союзницю Білорусь на світовій арені за допомогою економічних санкцій та інших заходів у відповідь на вторгнення Москви до України. М'янма та її військові, які захопили владу 2021 року, також потрапили під британські санкції.

Очікується, що на похороні королеви Єлизавети в Лондоні будуть присутні близько 500 іноземних високопосадових осіб, запрошення надіслано главам більшості країн, з якими Британія підтримує дипломатичні відносини.

Багато світових лідерів - від президента США Джо Байдена та першої леді Джилл Байден до прем’єр-міністрів Канади, Австралії та Нової Зеландії - підтвердили участь у заході, який, ймовірно, стане одним із найбільших дипломатичних зібрань Британії за останні роки.

Нагадаємо, королева Єлизавета II пішла з життя з королівською гідністю. Вона завершила всі свої справи та мирно покинула цей світ у своєму ліжку, в замку Балморал 8 вересня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росію, Білорусь та М'янму не запросили на похорон королеви Єлизавети II 5.00 5 2
Політика / Світ
14.09.2022 467
Еще материалы раздела «Світ»