<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
16.09.2022 456

Ставки за іпотечними кредитами в США досягли максимуму з фінансової кризи 2008 року

Середня процентна ставка по найпопулярнішому іпотечному кредиту в США перевищила 6% вперше з 2008 року. За даними Асоціації іпотечних банкірів (MBA) ставка тепер більш ніж удвічі перевищує рівень річної давності.

_dengi_dollar_gettyimages_1135005049_4_650x410_16.09.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням Reuters.

Середня ставка по 30-річній іпотеці з фіксованою процентною ставкою зросла до 6,01% на початку вересня, - рівень, якого не було з моменту закінчення фінансової кризи і Великої рецесії.

Зростаючі ставки за іпотечними кредитами все більше позначаються на чутливому до процентних ставок житловому секторі, оскільки Федеральна резервна система продовжує агресивно підвищувати вартість запозичень, щоб приборкати високу інфляцію. З березня центральний банк підвищив базову ставку за кредитами овернайт на 225 базисних пунктів.

Очікування посилення ФРС призвели до зростання прибутковості казначейських облігацій з початку цього року. Прибутковість 10-річних облігацій виступає орієнтиром для іпотечних ставок.

Найгірше, ніж очікувалося, значення інфляції за серпень зміцнило очікування того, що ФРС буде змушена провести третє поспіль підвищення процентної ставки на 75 базисних пунктів на своєму політичному засіданні наступного тижня, і тепер інвестори пророкують, що центральному банку доведеться підвищувати ставки швидше і довше, ніж вважалося раніше.

Вплив більш високих процентних ставок відчувається у всьому житловому секторі. Продажі нових будинків в липні впали до 6,5-річного мінімуму, в той час як перепродажу будинків і будівництво будинків на одну сім'ю знаходяться на дворічному мінімумі. Але ціни на житло залишаються високими на тлі гострої нестачі доступного житла, що робить обвал ринку житла малоймовірним.

Нагадаємо, голова Міжнародного валютного фонду Кристаліна Георгієва закликала центробанки проявити наполегливість у боротьбі з широкомасштабною інфляцією

Оценка материала:

5.00 / 1
Ставки за іпотечними кредитами в США досягли максимуму з фінансової кризи 2008 року 5.00 5 1
Бізнес / Нерухомість
16.09.2022 456
Еще материалы раздела «Нерухомість»