<
НОВИНИ ДНЯ: Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити місто  Щоб не тріскала й довго стояла: секрети випікання паски, про які ви не знали  День вишиванки 2024 року: коли, історія, українські традиції  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадіввсі новини дня
Політика
Світ
17.09.2022 4103

Оточення натякає Путіну на відставку, процеси вже запущені – експерт

В Росії йдуть політичні ігри, спрямовані на транзит і зміну влади, стверджує Павло Лисянський.

a8e000b8788219dff1e497e4130e4dcb_17.09.22

Оточення президента Росії Володимира Путіна починає "розгойдувати човен", щоб примусити його обрати собі наступника і піти у відставку.

Про це розповів правозахисник, директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки Павло Лисянський на Youtube-каналі ТСН.

За його словами, в Російській Федерації на сьогоднішній день змагаються за владу декілька угруповань, до складу яких входять військові, політичні діячі і спецслужбісти.

"Коли вперше Путін планував транзит влади, він планував на своє місце Сергія Іванова (напередодні виборів 2008 року - ред.). Він вже оголосив, що Іванов мій наступник. І потім, коли зайшов до кабінету до Сергія Іванова, побачив, що в Іванова в черзі стоїть все його оточення. Путін вийшов, сказав - добре, і наступником став Медведєв. Тому кого Путін визначить своїм наступником - ніхто не розуміє. Його оточення йому натякає - шановний диктаторе, або добровільно, або зараз підніметься дуже потужний скандал", - розповів він.

Лисянський вказав на ознаку того, що справи Путіна в Росії похитнулися.

"Навіть у Comedy Club почали глузувати зі стану справ у Російській Федерації. Comedy Club - це "Газпром медіа", вони не незалежні... Еліти дали сигнал. Зараз будуть "розгойдувати човен" Путіна, якщо він не погодиться добровільно піти у відставку".

Як зазначив експерт, президент РФ "може не погодитися, але до нього підуть якісь радники, скажуть - ви ж розумієте, така ситуація...".

"Там йдуть політичні ігри, спрямовані на транзит і зміну влади... Те, що ці процеси запущені - 100%", - переконаний Лисянський.

Нагадаємо, що в Росії вже навіть представники влади починають публічно висловлювати невдоволення політикою Володимира Путіна. На початку вересня група депутатів із Санкт-Петербурга звернулася до Держдуми РФ з пропозицією відсторонити Путіна від посади президента. Вони звинувачують очільника Кремля у державній зраді. Вони зазначили, що рішення Путіна про початок війни призвело до:

  • 1) загибелі російських військових,
  • 2) проблем у російській економіці,
  • 3) розширення НАТО (кордон з НАТО збільшився у 2 рази).

Згодом депутатів викликали до поліції, на кількох склали протоколи про "дискредитацію" армії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Оточення натякає Путіну на відставку, процеси вже запущені – експерт 5.00 5 1
Політика / Світ
17.09.2022 4103
Еще материалы раздела «Світ»