<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
19.09.2022 804

Військовий експерт пояснив, чому ППО не збиває ракети, якими обстрілюють Кривий Ріг

Ворог застосовує для обстрілу міста на Дніпропетровщині крилаті та надзвукові ракети, які не можуть запеленгувати радіолокаційні системи.

У напрямку Кривого Рогу постійно працюють сили та засоби української ППО, але застосування ворогом надзвукових ракет “Кинджал” та крилатих ракет типу “Іскандер-К” не дозволяє захищати місто від обстрілів. Пише ТСН. 

Про це повідомив військовий експерт Олег Жданов.

“ППО в напрямку Кривого Рогу, звичайно, працює, але місто, ймовірно, перебувало під обстрілами крилатих ракет “Кинджал”, хоча цьому нема офіційних підтверджень. Це  надзвукова ракета, яка долає системи ППО за рахунок своєї швидкості і потрапляє в ціль”, - зазначив експерт.

Також, за його словами, ворог застосовував крилаті ракети, які летять в мертвій зоні радара, надто низько над землею, тому радіолокаційні системи (РЛС) їх “не бачать”.

“Скажімо, ракета “Іскандер-К” летить на висоті сім метрів, на рівні другого поверху, її жодна РЛС не побачить. Окрім того, крилата ракета летить не за математичною траєкторією,  вона постійно її змінює. РЛС методом інтерполяції визначає точку зустрічі на основі законів балістики. Крилата ракета летить, як літаки, змінюючи курс та висоту”, - пояснив Жданов.

Оценка материала:

5.00 / 1
Військовий експерт пояснив, чому ППО не збиває ракети, якими обстрілюють Кривий Ріг 5.00 5 1
Політика / Україна
19.09.2022 804
Еще материалы раздела «Україна»