<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Україна
04.03.2024 224

Рекордна кількість збитих російських Су-34: військовий експерт пояснив причину успіху

За словами Романа Світана, ЗСУ ефективно відпрацювали по повітряних цілях, які їм надали росіяни.

e044cee50244cf1ad362b3a23317295a_04.03.24

Льотчик-інструктор, полковник ЗСУ у запасі, військовий експерт Роман Світан прокоментував знищення 13 російських винищувачів-бомбардувальників Су-34 за лютий 2024 року. На думку експерта, рекорд Сил оборони України насамперед пов’язаний з тим, що російська авіація надала їм більшу кількість цілей для збивання. Пише ТСН. 

Про це військовий експерт розповів в інтерв'ю OBOZ.UA.

"Річ у тім, що останнім часом росіяни збільшили кількість вильотів авіації, буквально на порядок. Тому що стоїть завдання закидати передню лінію фронту достатньою кількістю КАБів [КАБ – керовані авіабомби – ред.]. І це призводить до збільшення ймовірності знищення літаків нашими ЗРК. Це природний процес – що більше літаків вилітає, то більше їх знищується", – пояснив Роман Світан.

За словами військового експерта, ВСУ не вигадали якоїсь нової тактики, а збивають ворога у повітрі у стандартний спосіб, використовуючи зенітно-ракетні комплекси.

"Ми маємо Зенітно-ракетні війська у складі Повітряних сил України під керівництвом тямущих генералів. Вони мають близько півдесятка механізмів знищення. Від старих радянських C-200, С-300 до нових Patriot, які можуть виконувати ці завдання", – розповів експерт.

Роман Світан зазначив, що дальність знищення літаків за допомогою ЗРК – від 70 до 120 кілометрів. А рекордна кількість збитих російських Су-34 – це "рутинна робота" українських захисників, завдяки якій вдалося знищити більше Су-34, ніж Росія побудувала за рік.

Нагадаємо, Збройні сили України збили 13 російських військових літаків за два тижні, зокрема найчастіше – літаки Су-34, кожен з яких може коштувати до $50 млн.

Також у Повітряних силах підтвердили, що вранці у п’ятницю, 1 березня, був збитий ще один російський винищувач-бомбардувальник Су-34. “Приземленний” на маріупольському напрямку літак потрапив на відео.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рекордна кількість збитих російських Су-34: військовий експерт пояснив причину успіху 5.00 5 2
Політика / Україна
04.03.2024 224
Еще материалы раздела «Україна»