<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
21.09.2022 1146

Командувач ВПС США пояснив, коли Україна може отримати винищувачі F-16

Україна, за даними джерел Politico, може отримати від США винищувачі F-16.

Україна зможе отримати літаки F-16 за два-три роки після ухвалення політичного рішення про їхнє постачання. Пише ТСН. 

Про це заявив командувач ВПС США в Європі та Африці генерал Джеймс Гекер виданню Politico.

Гекер пояснив, що такі терміни пов'язані з питаннями підготовки пілотів і логістики. За його словами, F-16 швидко передати не вийде, тому що є певні складнощі: навчання та матеріально-технічні питання.

Генерал додав, що наразі країни Заходу будують плани щодо надання військової допомоги Україні у довгостроковій перспективі, оскільки починають розмірковувати про війну РФ проти України в довгостроковій перспективі. На думку Гекера, бойові дії в Україні можуть тривати роки.

Гекер висловив думку, що зараз Україна завдяки допомозі Заходу має все необхідне для захисту, аби війна не перетворилася у Третю світову війну.

"Принаймні наразі «Україна має те, що їй потрібно, щоб вижити, боротися та намагатися захистити свою суверенну країну, не перетворюючи це на Третю світову війну", — сказав генерал.

Крім того, він розповів, що США допомагають Україні розвідувальною інформацією оперативного характеру. Водночас Гекер наголосив, що Вашингтон не займається вибором цілей.

Нагадаємо, у Пентагоні заявили, що ЗСУ дуже ефективно використовують західну зброю під час контрнаступу.

Оценка материала:

3.67 / 3
Командувач ВПС США пояснив, коли Україна може отримати винищувачі F-16 3.67 5 3
Політика / Світ
21.09.2022 1146
Еще материалы раздела «Світ»