<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
21.09.2022 798

"На Путіна зростає тиск": колишній заступник генсека НАТО про плани РФ після блискавичного бліцкригу ЗСУ на Харківщині

Після успіхів ЗСУ на Харківщині Росія намагатиметься перегрупуватися якомога швидше.

ccd7322ae3d62bd05f3bcc36a10e50d0_21.09.22

Також Кремль і далі буде намагатися енергетично шантажувати Європу. Пише ТСН. 

Таку думку в інтерв'ю ТСН.ua висловив колишній помічник міністра оборони США зі справ міжнародної безпеки та колишній заступник генсека НАТО Александр Вершбоу.

"Росія, найімовірніше, перегрупує свої сили якомога краще, як тільки зможе, з метою стабілізації поля бою, намагаючись скасувати принаймні деякі нещодавні досягнення України та консолідувати контроль над Донбасом. На Путіна зростає тиск з боку прихильників жорсткої лінії з метою посилення конфлікту, враховуючи загальну мобілізацію. Однак я вважаю, що він продовжуватиме опиратися цьому кроку, бо це може спровокувати громадську опозицію війні, поки що незначну, але яка зрештою може поставити під загрозу контроль над владою Путіна", - сказав він.

Александр Вербшоу також вважає, що Кремль і далі буде намагатися шантажувати Європу енергоресурсами, щоправда, найімовірніше, безрезультатно..

"Путін все ще сподівається, що російський енергетичний шантаж підірве європейську підтримку санкцій з настанням зими, і що США та їхні союзники втомляться від тягаря озброєння України перед обличчям російських загроз ескалації. Однак Путін недооцінив єдність союзників на початку вторгнення, і, найімовірніше, він знову помилиться", - вважає ексзаступник генсека НАТО.

Нагадаємо, раніше Зеленський оцінив ймовірність застосування РФ ядерної зброї.

Як повідомлялося, Байден застеріг Путіна щодо застосування хімічної чи ядерної зброї проти України.

Оценка материала:

5.00 / 1
"На Путіна зростає тиск": колишній заступник генсека НАТО про плани РФ після блискавичного бліцкригу ЗСУ на Харківщині 5.00 5 1
Політика / Світ
21.09.2022 798
Еще материалы раздела «Світ»