<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Бізнес
Економіка
22.09.2022 705

В Україні стрімко дорожчає цибуля: яка вартість

На українських ринках і в магазинах стрімко зросла вартість цибулі.

Наразі фермери готові відвантажувати цибулю не дешевше за 22-27 грн за кілограм. В середньому ця вартість на 10% вища, ніж тижнем раніше.

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Пише ТСН. 

Зазначається, що виробники активно завищують ціни на овоч через те, що серед оптових компаній досі на цибулю є високий ажіотаж. Її закуповують, аби покласти на зберігання. Інший чинник зростання цін - обмежена пропозиція цибулі в місцевих господарствах.

"Урожай цибулі в поточному році буде набагато нижчим, ніж сезоном раніше, через скорочення площ під цю культуру, що своєю чергою пов’язано з окупацією Херсонської області, яка була лідером з вирощування цибулі. Також варто зазначити й зниження врожайності цибулі через несприятливі погодні умови", - додали аналітики.

Зараз оптова ціна на цибулю в Україні вже в середньому у 4,4 рази вища, ніж у другій половині вересня 2021-го. Водночас багато гравців ринку впевнені, що позитивний ціновий тренд збережеться і надалі.

Як повідомлялося, ціни на гречку до кінця поточного року можуть знизитися до 70-80 грн/кг. У деяких магазинах після повномасштабного вторгнення РФ ціна гречки сягала 150 грн/кг.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні стрімко дорожчає цибуля: яка вартість 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
22.09.2022 705
Еще материалы раздела «Економіка»