<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Бізнес
Технології
22.09.2022 791

James Webb вперше зробив детальні фотографії Марсу

Космічний телескоп James Webb вперше сфотографував поверхню червоної планети. Кадр було зроблено завдяки камері NIRCam у ближньому інфрачервоному діапазоні.

1663672871-151_22.09.22

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Європейського космічного агентства.

Телескоп сфотографував Марс перебуваючи на відстані у близько 1,5 мільйона кілометрів від Землі у другій точці Лагранжа.

На фотографії зображена область східної півкулі планети на двох різних довжинах хвиль або кольорах інфрачервоного світла. Можна роздивитись деталі поверхні, так само як їх видно з орбіти. На цьому зображені відзначаються кратер Гюйгенса й рівнина Еллада.

Наразі ж північна частина півкулі отримує найменшу кількість світла та переживає зиму в цю пору року.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що James Webb нещодавно зробив унікальний кадр на якому зобразив галактичну туманність NGC 2070 "Тарантул", яка розташована на відстані 161 000 світлових років від Землі.

Оценка материала:

5.00 / 2
James Webb вперше зробив детальні фотографії Марсу 5.00 5 2
Бізнес / Технології
22.09.2022 791
Еще материалы раздела «Технології»