<
НОВИНИ ДНЯ: Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списативсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
22.09.2022 276

Чистий дім: мистецтво прибирання

В чистоті й порядку завжди є ресурс, який відновлює наші сили швидше та якісніше. Уявімо, що ви прийшли з роботи й хочете просто сісти за стіл в кухні та переглянути новини за чашкою теплого чаю. Тим часом в мийці засох бруд зі сніданку і віддає запах, а на столі купа крихт від ранкових тостів.

Скоріш за все така атмосфера викликатиме у вас думки, типу: “Треба помити посуд і витерти стіл, але я така стомлена і хочу спокійно випити чаю.” Навіть, якщо ви домовитеся з собою, що приступите до прибирання після чаю — атмосфера бруду буде продовжувати тиснути на вашу свідомість.

Змоделюймо більш приємну ситуацію. Ви повертаєтеся з роботи, заходите на кухню, а там все чисто: мийка порожня, стіл блищить, всі чашечки пофасовані та “чекають”, коли з них питимуть ароматний чай. Ви сідаєте за чистий стіл і займаєтеся тим, що запланували й від цього так затишно та спокійно, що аж всі системи організму працюють гармонійно.

Прочитавши ці рядки, одразу хочеться замовити прибирання, тобто клінінг, щоб спеціалісти вимили ваш дім до блиску, а потім ви просто б підтримували його щоденно. До речі, досить гарна ідея! Так зараз роблять сім'ях, які багато працюють і не бажають марнувати час на прибирання.

Системна гігієна житла

Порядок у домі, в бізнесі та в житті нам гарантує дисципліна. Але не лякайтесь цього слова, адже воно принесе у ваш побут більше свободи та задоволення.

Лайфхаки від професійних клінерів:

1. Поклади де взяв. Заведіть у домі корисне правило — завжди повертати речі на місця, після використання. Це елементарне правило зробить ваш дім вільним від захаращеності, яка створює вигляд безладу.

2. Прибирати після себе робоче місце. Якщо ви займалися читанням за чашечкою чаю в кріслі, обов’язково приберіть книгу на полицю, помийте чашку і сховайте плед у шафу. Якщо ви робили уроки — приберіть все зі столу, ручки/олівці складіть в канцелярський стакан, а стільчик підставте до самого столу. Якщо ви готували вечерю — приберіть всю поверхню, підметіть або помийте підлогу від залишків їжі та приберіть усі рушники чи серветки.

3. Мий взуття. По приходу до дому, помийте взуття та приберіть його. Чим більше взуття стоїть у коридорі, тим брудніше виглядає дім чи квартира.

4. Охайне ліжко. Завжди застилайте постіль після сну. Це займе 1 хвилину, але створить ефект чистоти на 100%.

5. Викидайте сміття щодня. Важливо, перед тим, як ви винесете сміття — охопіть поглядом квартиру/дім і зазирніть до ванної кімнати, щоб переконатися чи нема пустих пляшечок, баночок чи обгорток.

6. Правило 10 хвилин. Щодня виділяйте 10 хвилин на швидке прибирання. За цей час ви не стомитеся, але на постійній основі зробите дуже багато корисного для порядку у своєму домі.

7. За планом. Створіть план прибирання і слідуйте йому. Наприклад: понеділок — прання; вівторок, четвер, неділя — мийка підлоги й вологе прибирання; середа й п’ятниця — прибирання кухні. Такий план дій швидко дійде до автоматизму і вам буде зручно слідувати йому.

8. Чисті поверхні. Протирайте поверхні у ванній кімнаті, адже вологе повітря осідає разом з пилом і створює ефект брудної ванни. Це стосується й інших кімнат.

Резюме

Вище ми описали корисні звички, яких легко дотримуватися і які забезпечать неймовірний ефект чистоти та порядку у вашому домі назавжди. Так, виникатиме потреба і в генеральному прибиранні, але коли в будинку існує системна гігієна житла, а всі члени сім’ї чітко знають свої обов’язки — необхідність глобального прибирання буде актуальна раз у 2 місяці.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чистий дім: мистецтво прибирання 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
22.09.2022 276
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • Подарки и сувенирная продукция для компаний Подарки и сувенирная продукция для компаний
  • Як вибрати принт на блокнот Як вибрати принт на блокнот

    Блокнот, що має відповідний принт з брендом компанії, представляє собою один із видів друкованої поліграфічної продукції, що дуже розповсюджений. Він ідеально підходить для робочих та особистих записів, створення нотаток та нагадувань, стаючи важливим елементом іміджевої стратегії будь-якої оновленої компанії. Вироби з персоналізованим дизайном можна подарувати широкому колу осіб: колегам, керівництву, партнерам, постачальникам, клієнтам та іншим зацікавленим сторонам.

  • Ідеї для принтів на одязі Ідеї для принтів на одязі

    Идеи для принтов на одежде | Вдохновение для уникального стиля

  • Как долго потребуется для освоения английского языка Как долго потребуется для освоения английского языка

    Когда возникает желание погрузиться в изучение нового языка, часто возникает вопрос: сколько времени потребуется для его освоения? Можно ли овладеть им за несколько дней, недель или месяцев? Конечно, хочется верить, что эта цель доступна, ведь, как говорят, «главное − захотеть, и все получится». Однако давайте будем реалистами. Изучить язык за один день − это чистая фантазия. Реальным достижением будет освоение базовых приветственных выражений, ознакомление с алфавитом и основами произношения. За неделю можно рассчитывать на расширение словарного запаса благодаря изучению простых слов и фраз, а также освоение базовых грамматических правил. Через месяц вы уже сможете здороваться, представляться, составлять простые предложения и знать основные временные формы со всеми их нюансами.

  • Вода в офис, кулер для воды для дома Вода в офис, кулер для воды для дома

    Согласитесь, рабочий день у каждого начинается с кофе или чая с коллегами. Такой ритуал позволяет настроиться на продуктивное время, а также обсудить общие темы с единомышленниками. И как удобно, когда для приготовления любимого напитка не нужно ждать, пока закипит чайник. Ведь вежливое руководство, заботящееся о подчиненных, обязательно закажет воду в офис. Доставка воды – это единственный практичный способ обеспечения питьевой жидкостью не только сотрудников, но и домочадцев.