<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний переліквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.09.2022 1203

На вихідних в Україні збережеться похмура погода з дощами

Погода на вихідних в Україні буде типово осінньою — похмурою, у багатьох областях дощовою, з нічними заморозками.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

Так, у ніч із 23 на 24 вересня у Сумській, Київській, Чернігівській, Житомирській, Рівненській, Волинській, Чернівецькій, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Полтавській, Черкаській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях на ґрунті очікуються заморозки.

Удень 24 вересня температура повітря у більшості областей відповідатиме кліматичній нормі. У південних регіонах та Запорізькій області очікується +17…+19°, у Луганській та Донецькій областях — +15…+17°, Чернівецькій, Черкаській та Закарпатській — +11…+13°. У Криму як для вересня буде прохолодно — +16…+17°. На решті території країни стовпчики термометрів покажуть +13…+16°С. При цьому скрізь, окрім західних регіонів, дощитиме.

У неділю, 25 вересня, на більшу частину України чекає погода без опадів, лише у Сумській, Харківській та Полтавській областях пройдуть невеликі дощі. У південних областях, Запоріжжі та Криму термометри покажуть +17…+19° (уночі — +6…+9°), у Донецькій та Луганській областях — +15…+17° (уночі — +4…+7°), на Чернігівщині, Сумщині та Черкащині — +11…+13° (уночі — +3…+5°), у решті регіонів — +14…+16° (уночі — +3…+6°).

Останній вересневий тиждень розпочнеться в Україні дощами у західних областях та ясною погодою у решті регіонів. Теплою погода в понеділок буде на Одещині, Херсонщині та Миколаївщині - до +22°. Також прогноз потішить мешканців Дніпропетровської, Запорізької, Луганської та Донецької областей, де очікується до +18…+21°. На решті території України повітря прогріється до +15…+17°.

Згідно з народними прикметами, на Федору, 24 вересня, перевіряли сходи озимини — що більшими вони були, то багатшим мав бути врожай наступного року. Якщо цього дня літали бджоли або гримів грім, холоди мали прийти нескоро.

Оценка материала:

5.00 / 1
На вихідних в Україні збережеться похмура погода з дощами 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
24.09.2022 1203
Еще материалы раздела «Суспільство»