<
НОВИНИ ДНЯ: Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експертавсі новини дня
24.09.2022 560

Нацбанк попередив про нову шахрайську схему з соцвиплатами

У Нацбанку попередили, що у соцмережах з’являються повідомлення від шахраїів, відповідно до яких НБУ проводить благодійну акцію разом із фондом "Твоя опора" – нібито всім українцям виплачується "соціально-індивідуальна виплата".

Зазначається, що Нацбанк не здійснює жодних соціальних виплат. Нині НБУ проводить лише благодійну акцію зі збору коштів для допомоги ЗСУ.

Для заповнення заявки зловмисники пропонують перейти в чатбот, в якому потрібно надати персональну інформацію та здійснити додатковий платіж для оформлення допомоги. В результаті дані платіжної картки можуть буди скомпрометовані. Крім того зловмисники можуть просити повідомити секретну інформацію: пін-код до картки, тризначний номер на звороті картки, термін дії картки тощо.

Як уникнути шахрайства:

  1. Користуйтеся інформацією тільки з офіційних джерел. Усю офіційну інформацію НБУ публікує на своєму сайті або у власних соцмережах. Також інформацію про всі види легальної фінансової допомоги, яку можуть отримати наші громадяни, можна переглянути на порталі єДопомога.
  2. Не переходьте за неперевіреними посиланнями. Якщо все ж необхідно перейти на сайт організації, адресу якої ви отримали в посиланні, то краще введіть у пошуковій системі назву необхідного сайту і лише тоді переходьте на вебресурс.
  3. Перевіряйте правильність назви сайтів, на які переходите та вводите свої персональні дані. Адреси справжнього та шахрайського сайту можуть бути схожі, за винятком одного чи кількох символів.
  4. Не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Якщо ви випадково розкрили дані платіжної картки на підозрілому сайті, негайно заблокуйте картку.
  5. Нікому не повідомляйте пін-код до картки, три цифри на звороті картки, коди (одноразові паролі) банків та мобільних операторів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нацбанк попередив про нову шахрайську схему з соцвиплатами 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
24.09.2022 560
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»