НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Політика
Світ
25.09.2022 1914

Обіцяли війну по телевізору, а не окопи: росіяни розповіли, чому вони виїхали з РФ після оголошення мобілізації

Росіяни, які втекли від мобілізації за кордон, розповіли про мотиви своїх вчинків.

0eaa396d599a6b15c581de904735678e_25.09.22

Громадяни держави-агресорки вважають, що Росії нічого не загрожує та не хочуть, щоб їх мобілізували, а тому вони виїхали зі своєї країни. Пише ТСН. 

Про це йдеться в опитуванні журналістів видання The Insider.

Журналісти в аеропортах опитали кілька чоловіків, які тікають за кордон від мобілізації в РФ. Росіяни визнають, що фактично в їхній країні відбувається повна мобілізація і призвати можуть будь-кого.

"У мене є багато знайомих, які отримали повістку. І я не знаю, але у нас страх вийти на протест переважає страх смерті. Я цього не розумію. Всі стадом йдуть і ніхто навіть не обурюється. Просто навіть у Москві в військкоматах документи паперові і якщо грубо кажучи військкомат згорить", - каже один з опитаних.

Інший росіянин, який виїхав за кордон каже, що тепер ті, хто малювали собі рашиський символ Z, починає розуміти, що його "кинули".

"Йому обіцяли дивитись на війну по телевізору, радіти перемогам, а не йти в окопи. А якби ще була причина сидіти в окопах", - каже чоловік.

Росіяни кажуть, що Росії зараз загрожує лише імпералізм та Путін.

Нагадаємо, Нідерланди заявили, що готові дати притулок росіянам, які тікатимуть від мобілізації.

Оценка материала:

5.00 / 2
Обіцяли війну по телевізору, а не окопи: росіяни розповіли, чому вони виїхали з РФ після оголошення мобілізації 5.00 5 2
Політика / Світ
25.09.2022 1914
Еще материалы раздела «Світ»